Коленный сустав
|
|
Olka | Дата: Субота, 2012-11-03, 15:08 | Повідомлення # 171 |
Рядовой
Група: Користувачі
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
| Добрый день, хотела бы проконсультировать у Вас бабушку (болят колени).Возможна ли такая консультация в этот понедельник 5.11.2012 без предварительной записи? Никаких снимков у нас нет - есть ли смысл в консультации? Очень надеюсь, что в выходные Вы заглядываете на форум :)Заранее спасибо.
|
|
| |
ROKYTA | Дата: Неділя, 2012-11-04, 23:47 | Повідомлення # 172 |
Главный на сайте
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
Репутація: 2
| Давайте в понедельник, с 15 до 17 каб 225, желательно со снимками, но можна и без
|
|
| |
Andrew | Дата: Понеділок, 2012-11-12, 18:29 | Повідомлення # 173 |
Рядовой
| Добрий день. Майже місяць тому(в середу буде рівно 4 тижні) мені зробили пластику ПХЗ(артроскопія, трансплантант зі зв'язки надколінника, фіксатори Rigidfix) і видалили зовнішній меніск. Крім того, рік тому був видалений внутрішній меніск на тому самому коліні. Я розумію, що питання треба задавати своєму лікарю, але він нормально не відповів на них, тому питаюсь у вас: 1) Лікар, який оперував, сказав, що реабілітація після операції непотрібна. І я в цьому дуже сумніваюсь, оскільки багато де читав, що навпаки реабілітація дуже важлива. Сам вдома робив різні рекомендовані вправи, які знайшов в інтернеті. Зараз спокійно згинаю коліно на 90 градусів(лікар заборонив згинати більш ніж на 90 на протязі 3 місяців). Питання - куди можна звернутися за реабілітацією у Львові(знаю, що ви закінчили львівський мед. університет, тому можливо знаєте)? 2) Зараз я вже почав ходити без костилів. Можна робити опору на оперовану ногу коли піднімаюсь по сходах? І взагалі які рухи можуть пошкодити нову зв'язку поки вона не вросла в кістки? 3) Чи нормально, що досі є опухлість коліна? Я мазаю його Репарил гелем. Що можна ще використати, щоб зменшити опухлість? 4) Чи потрібно носити якісь надколінники? Чи буде від них користь? 5) Оскільки в мене відсутні обидва меніски в коліні, то я так розумію, що є великий ризик виникнення артрозу. Чи треба мені зараз через це хвилюватися? Якщо так, то що робити? В інтернеті читав, що зараз багато де роблять пластику менісків - наскільки це потрібно?
|
|
| |
ROKYTA | Дата: Вівторок, 2012-11-13, 00:54 | Повідомлення # 174 |
Главный на сайте
| 1.Реабілітація потрібна,це теж немала складова успіху. Де робити - не знаю 2.Можна 3.Припухлість ще може зберігатись 4.Надколінник - не обовязково. 5. Ризик розвитку артрозу є і немалий, потрібно курсом приймати хондропротектори. Щодо трансплантації менісків - це швидше експериментальні операції
|
|
| |
Andrew | Дата: Середа, 2012-11-14, 21:33 | Повідомлення # 175 |
Рядовой
| Дуже дякую за відповіді. Хочу ще дещо уточнити: 1)Можете порекомендувати, куди можна звернутися за реабілітацією у Києві? Просто у Львові виглядає нема куди звернутися 2) Quote (ROKYTA) Надколінник - не обовязково. Але якщо його носити - це не зашкодить процесу відновлення? 3)Quote (ROKYTA) Щодо трансплантації менісків - це швидше експериментальні операції Але результати більшості таких операцій є втішними(принаймі в інтернеті так пише). Я просто переживаю, що потім буде пізно таку операцію робити. У вашій клініці такі операції робляться?
Повідомлення відредагував Andrew - Четвер, 2012-11-15, 16:54 |
|
| |
ROKYTA | Дата: П`ятниця, 2012-11-16, 00:37 | Повідомлення # 176 |
Главный на сайте
| Результати є втішними коли операція добре зроблена і за правильними показами. Реабілітацію можна пройти і в Києві, наприклад, у спортдиспансері на Тарасівській, зверніться від мого імені
|
|
| |
BodyQ | Дата: Субота, 2012-11-17, 13:10 | Повідомлення # 177 |
Рядовой
| Доброго дня! Хочу спитати, на сьогодні коліно згинається на 115 градусів, як Ви оцінюєте такий результат? Нагадаю - операція(пластика ПКС + остетомія) була 20 вересня (пойшло 8 тижнів) . Травматолог з поліклініки забороняє якісь навантаження, рекомендує робити частіше згібання, але без допомоги другої ноги. А мені вже хочеться якось активніше. І останнє питання: як пройде 2 місяці можна вже сміло ставати на ногу, чи потрібен дозвіл лікаря?
|
|
| |
ROKYTA | Дата: Вівторок, 2012-11-20, 21:50 | Повідомлення # 178 |
Главный на сайте
| 1.Не буде в Україні з 22-26 2. Передзвоните в роб час - контакти на роботі 3. Кращена Тарасівській
|
|
| |
kiM | Дата: Неділя, 2012-11-25, 16:24 | Повідомлення # 179 |
Рядовой
| При разрыве ПКС, если ещё не было операции, можно ли качать ноги?
|
|
| |
ROKYTA | Дата: Вівторок, 2012-11-27, 01:18 | Повідомлення # 180 |
Главный на сайте
| Как правило, можно и нужно
|
|